Σπέτσες

Ένα από τα πιο
κοσμοπολίτικα
νησιά του
Σαρωνικού Κόλπου

Το νησί των Σπετσών αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά και από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, έχοντας μεγάλη ιστορική διαδρομή και πλούσια ναυτική παράδοση. Η τοποθεσία του στα νότια του Αργοσαρωνικού Κόλπου και στην είσοδο του Αργολικού, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πελοποννησιακή ακτή, το καθιστά προσβάσιμο όχι μόνο από τη θάλασσα αλλά και από την ξηρά.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη ετυμολογία, το σημερινό της όνομα προήλθε από το Βενετικό “Isola di Spezzie”, δηλαδή νησί των αρωματικών φυτών. Διακρίνεται για την αρχοντική του ατμόσφαιρα, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα καταπράσινα δάση από πεύκα και τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας που το περιβάλλει.

Οι γραφικοί κολπίσκοι και οι πεντακάθαρες παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στις Σπέτσες είναι οι Άγιοι Ανάργυροι, η Αγία Παρασκευή, η Ζωγεριά, ο Βρέλος, η Ξυλοκέριζα καθώς και πολλές άλλες.

Σπέτσες

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Διαθέτει σπουδαία αξιοθέατα, με τα πιο χαρακτηριστικά να είναι το Μουσείο Μπουμπουλίνας, Μουσείο Σπετσών, Αρχοντικό Χατζηγιάννη Μέξη, η Αναργύρειος και Κοργαλένειος Σχολή, η Μονή Αγίων Πάντων, ο Φάρος Σπετσών με την εκκλησία της Παναγιάς της Αρμάτας, η σπηλιά του Μπεκίρη και πολλά άλλα.
  • Εκτός από τα extreme sports, την πεζοπορία και την ποδηλασία στα πευκόφυτα δάση του νησιού, η νυχτερινή ζωή στις Σπέτσες με το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της προσφέρει πολλές επιλογές.
  • Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι οι μετακινήσεις γίνονται αποκλειστικά με δίτροχα, ποδήλατα, ταξί, παραδοσιακές άμαξες και θαλάσσια ταξί, τα οποία σας μεταφέρουν προς όλες τις κατευθύνσεις όλο το 24ωρο.
  • Οι Σπέτσες αποτελούν σήμερα ένα από τα κορυφαία νησιά στην προτίμηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών από όλο τον κόσμο και  κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέψεις, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, της Ιστορίας του νησιού, των πανέμορφων παραλιών, της καταγάλανης θάλασσας, των Ιστορικών μουσείων, των παλιών Αρχοντικών και του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα που έχει διατηρήσει.
  • Ένας ακόμα λόγος που ο κόσμος επισκέπτεται τις Σπέτσες είναι η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας κατά τη Ναυμαχία των Σπετσών, σε ανάμνηση του οποίου οι Σπετσιώτες έκτισαν την εκκλησία της Παναγίας της Αρμάτας στην περιοχή του φάρου των Σπετσών και για το οποίο το πρώτο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου οι Σπέτσες γιορτάζουν το φεστιβάλ της Αρμάτας.  Το μεγάλο αυτό φεστιβάλ στις Σπέτσες, διάρκειας μιας εβδομάδας, συμπεριλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκθέσεις καθώς και μουσικές παραστάσεις και κλιμακώνεται με την αναπαράσταση της ναυμαχίας, μπροστά στο λιμάνι του νησιού.